Julförberedelser

Hela veckan har gått i julförberedelser. I sitt första hus är den första julen större än vad jag kunnat tänka mig. Det har pysslats med grannar, vi har gjort kransar och pysslat om krukor med gran, bär och glitter. Himla skoj. Hemma har jag satt upp julgardiner, ljustakar, adventljus, fruktskålar och blomarrangemang. Bildbevis kommer. Det jag har kvar att göra är pyssla om övervåningen med nya gardiner till mitt syrum och lite stjärnor ska upp. Hittade en stoor vit stjärna som jag har hängt upp i det stora fönstret på övervåningen. Var lite skeptisk först men gud vad fint det blev. Imorrn tror jag det blir tomtegröt till middag, lagom till första advent. Man kanske skulle försöka hinna ta sig till julmarknaden imorrn innan man börjar jobba.

Nu ska jag fortsätta med mitt sittande i Alvesta.


Ett glas rött...

Kom hem från jobbet för en stund sen, möttes av en hund som ville ut och rastas. På med reflexvästarna och bort till kyrkan och tillbaka. Nu när det är så jäkla mörkt så kan en reflexväst rädda ditt liv, tänk på det.
Sedan blev det en hel del kvinnogöra, vika tvätt, plocka undan tvätt och köra en ny omgång tvätt. Snacka om att vi har det tuff!
Jag älskar levande ljus så här års, så jag tände upp en hel del här hemma, för det första behöver inte luftvärmepumpen pumpa 21 grader och sedan så blir det så himla mysigt. Bildbevis kommer. Sedan tänkte jag att ett glas rött vin hade inte skadat, så det fick det bli. Gud så gott! När man är långledig, är det ljuvligt och ta sig ett par glas efter jobbet.



Nu längtar jag till imorgon, jag har fått paket på Ica i Färjestaden och sedan ska jag städa bilen, då vi ska fara mot Blekinge. Ante ska köra imorrn, kanske jag kan kolla på The Office under tiden? Vågar jag?!
Idag på jobbet när jag ankom till Alvesta så såg jag detta;



Sånt blir jag glad av, jag tycker att fler och fler borde åka tåg. Om våra varor kan varför ska inte vi?! Jag vet att priserna är höga emellanåt, men tänk på att man slipper äckliga avgaser. Det är en av anledningarna jag älskar min arbetsplats. Mitt jobb bidrar inte till äckliga föroreningar, bara fula spår. I can live with that!

Ikväll blir det pannkakor alá Ante, vin och pannkakor har jag aldrig provat förr.


puss

RSS 2.0