På hugget....

Jag känner att jag är på hugget igen gällande hundträning! Igår gick man till jobbet och det visade sig att alla tåg va inställda! Mother Nature is a bitch! Så man fick vara bussvakt och ta hand om resenärer som skulle till olika håll! Runt sju tiden ringde vi personalfördelningen och de sa att vi kunde dra oss hemåt...sista bussen hade gått. Men att vi skulle ha mobilerna på ifall att!

Så fort jag klev in och bytte om tog jag fram klickern och började klicka apporten! Så nu har vi kommit så långt att han kan hålla i den medan jag kommenderar "backa". "Framåt" är ett mysterium för då vill den bara ut ur mun! :P Ollie va jättetaggad när jag tog fram köttbullarna och klickern. Så efter apporten gick vi ut och fortsatte klicka fot och kontakt. Jag vill inte göra Ollie uttråkad på alla moment så vi blandar dom lite och kör korta stunder! :D Tills vi har värmt upp oss det vill säg! 

Idag börjar man halv 3 så kanske tar oss till bruksan en sväng, kanske! Ska åka till Malmö idag, men jag vet inte om sträckan är helt öppen än! I värsta fall får vi stå som bussvakter idag med! BLÄ! 

Tänkte börja blogga lite mer foton, Nästa är från länge länge sen!

image75
Matte, vettu, vettu, vettu, när jag blir stor, då vill jag vara stor....

Storm...

Igår kom vi hem precis i tid innan stormen slog till! Gårdagens eftermiddag gick åt sökträning med en ganska stor grupp...större än den man är van vid. Vilket var hur skoj som helst! Även fast det var ett tag vi körde sök så imponerade Ollie mig. Jag trodde att han hade glömt bort rullen och hela köret, men han va helt underbar och helt tillfredställd efteråt. Alla 8 hundar fick testa på, några som hade kört innan och några som var nybörjare! Skitskoj!

Så nu har man skaffat licens åt Ollie då vi ska ut och tävla nu till våren. Det är något nytt skk har infört för blandraser, så nu kommer Ollies resultat också att finnas i deras register. Bra Bra! Idag har jag och Ollie tränat på de 3 första momenten i LK1 och det gick skapligt, han va lite ofokuserad på grund av att det blåste mycket så han skakade på huvudet konstant. Men vi grejjade det till slut, körde mer medvinds än mot.  Sen hemma fortsatte vi klicka in apportbocken! Vilket gick kanon, vi har kommit till det stadiet där han anstränger sig att hålla den så länge som möjligt tills jag säger loss...lite bitande men vi kommer grejja det! Apporteringen är det momentet som skrämmer mig mest! :P

Så nu ska man laga sig lite lunch och sedan bege mig till jobbet. Vad jag har fått höra så är de flesta tågen inställda så det blir förmodligen bussar! Puuh!

image74
Träning pågår för fullt....


Utmaning...

Vi har blivit utmanade av Helena och gänget att lista upp sju önskningar som vi ska försöka uppfylla under 2008.

1. Att jag ska fortsätta få så fin schemaläggning så att jag har mycket timmar över till Ollie.

2. Att vi kommer ur vår svacka och börjar träna igen på riktigt! =)

3. Att vår träning ger sig snart vid möte med andra hundar, han har börjat markera mer och mer. Vilket är väldigt tråkigt, då de flesta vi möter tror Ollie är FARLIG! Kanske kan höra med Linda om hon har lite tid över åt oss och hjälper oss med det här beteendet. (Jag tror att jag själv har orsakat detta beteende, efter alla hundbett hit och dit blev jag väldigt rädd vid hundmöten vilket resulterar i hur Ollie beter sig idag när vi möter främmande hund)

4. Att vi kommer ut och tävlar.

5. Att jag får tillsvidaretjänst. Provanställningen löper ut i maj.

6. Att alla förblir friska och glada, att vi tröstar varandra vid tuffa tider. Att vi delar lycka, framgång och nedgång. "Happiness is only real when shared"

7. Att Froo tar sin examen och får det jobb hon önskar sig, samt att Ante tar sitt körkort. Jag vill också bli körd. :D




Igår såg jag en film, Into the Wild med Emile Hirsch. Jag rekommenderar den starkt, det är en äventyrs film som är baserad på en verklig händelse om en kille som lämnar allt för att bege sig till Alaska och leva sitt liv där utan materiella ting, med bara sig själv och sina känslor. Men han insåg en sak att "Happiness is only real when shared" jag vill inte avslöja för mycket....tycker man om djupa filmer bör man ge den en chans.

Har hittat en bur på blocket som får vara vår tillfälliga lösning på det hela...ska se om den är kvar. För övrigt är man ledig idag men jag måste ta mig ner till jobbet och kolla hur jag jobbar i veckan!

Nej ska fortsätta med mitt kaffe sen får vi se vad som händer...

Kiss

Hundträff...

För en stund sen va J och J här med deras nya familjmedlem, en pittbull valp som fick heta Chatte. Han fick busa lite med Ollie, men han är fortfarande liten så han blir fort trött...men en kaxig liten skit är han. Minimalt rädd för stora Ollie.

Såg andra avsnittet av fjärde säsongen av Lost, och fy vad spänannde det är. SJUKT! Jag hoppas det håller i sig, för att jag tröttnade på säsong 3 ganska fort! Inget hände.  Nä nu ska man förbereda sig inför jobb med lunch och hundprommis.

Ha det fint...

/P

Jädra Pinne...

Lill skit har fått ett sår i mungipan, och förmodligen av en pinne. Men det ser ut att läka fint...en fin skorpa utan var. Så då kändes det onödigt att ta honom till vetten. Nu innan skorpan lossnar får han ha tratten på för att det kliar som Faen!

Jag har varit ledig lite nu, så vi har passat på och hittat på bus. Idag ska vi träffa Åke och Matte för en skogstur med lite spår. Så vi tänkte åka ut till valfri skog runt 12 och busa och träna! Imorrn börjar man inte jobba förrn 14oo. Så man hinner med en hel del.

Bilen spinner på så fint fint....nästa helg blir det nog och åka till farmor och farfar som numer bor i Mörrum med underbar uteplats och skog i mängder. 29e februari bär det av till Norrpan, jobbar fredag till 17oo så jag åker direkt efter jobbet, förhoppningsvis är man ledig måndag! :D Får hålla tummarna.

Har under flera veckors tid varit på jakt efter en snygg bur, men ej lyckats! Det får nog bli att pappa och bror svetsar en åt oss. Vill inte ha skrammlande skit och inte den för 4000 heller. Så får se vad det blir...

Nej nu ska jag se lite CSI New Yor...

PS: Vill Gratta min Älskling som klarade av teoriprovet! Grattis Luppen!


Love u

RSS 2.0