Jack Johnson - Go On

In my rearview
I watch you watching the twilight
Behind the telephone lines
Nothing to prove, or to assume
Just thinking if your thoughts are different than mine
In my rearview
I watch you
I give you your life, would you give me mine?

I see you slowly swim away
Cause the light is leaving town
To a place that I can't be
There's no apologies

Just go on
Just go on
There're still so many things
I wanna to say to you
But go on
Just go on
We're bound by blood that's moving
The moment that we started
The moment that we started

I see perfect little lives
Watch the shadows of the clouds
And the surface of the ocean out the window of a plane
I get nervous when I fly
I'm used to walking with my feet
Turbulence is like a sigh that I can't help but over think

What is the purpose of my life
If it doesn't ever do
With learning to let it go
Live vicariously through you
You can do the same
It's the least you can do
Cause it's a lonely little chain
If you don't add to it

So go on
Just go on
There's so many things
I wanna say to you
Go on
Just go on
We're bound by blood and love
The moment that we started
Just go on
Just go on
There're still so many things
I wanna say to you
Just go on
Just go on
We're bound by blood that's moving
The moment that we started
The moment that we started



Lördag och underbart väder...

Det är synd att man jobbar!!! Igår fastnade jag i Borås, tekniska problem med tåget! Jag fick krama om Stella en snabbis, då vi jobbade om varandra! Var så uttråkad så jag satt oh skrev ett riktigt brev till henne. Förstod ganska snabbt varför vi är så dåliga på att skriva riktiga brev, med det menar jag för hand. Med all denna teknologi, har vi för det första fått ful handstil, för det andra, det tar evigheter att skriva ner ett A4 för hand och sist gör det jävla ont och kludda ner fram och baksida på ett A4. Har jäkla ont i handleden idag.

I torsdags åkte Stina hem till Götet, jag och Jonte körde henne till stationen och for sedan hem igen. Jag var sjukskriven måndag och tisdag på grund av nackspärr, så torsdag var första dagen för den här veckan. På hemvägen skulle jag dra på varselljus på bilen, då en halvljuslampa gått sönder störde jag mig på varningslampan som lyste i panelen. Dumma fan!!! Jag glömde att vrida varselljusen till halv när vi kom hem, så när jag skulle sätta mig i bilen runt halv fem, så kunde jag inte ens larma av bilen, så dött var batteriet!!! Efter två försök med två grannar gav jag upp och ringde verkstaden som finns i Bläsinge! En vänlig kille var på väg hem från jobbet och stannade förbi Norra Möckleby för att hjälpa oss. En kunnig människa var allt som krävdes. Jag missade mitt ordinarie tåg men hann till nästa. Tack riksledningen som löste problemet åt mig! Ibland är ni guld värda!

Nu sitter jag i Karlskrona och väntar på att få åka hem! Undrar hur bröderna Björk mår idag?! Det blev utgång för dom igår! Avis!


Kram så länge

Ivanna

Förbannade nacke!

Igår morse vaknade jag av att jag knappt kunde komma upp ur säng! Jag vandrade sakta upp till övervåningen för att fråga Jonte och Stina vad man kan göra åt nackspärr. Värme Värme Värme!!! Under flytten gjorde jag illa ryggen och införskaffade Voltaren värmeplåster, så jag tog ett värmeplåster och klibbade fast i nacken. Ringde till vårdcentralen och bad om hjälp, för hur kul är det att ha nackspärr!!!! Damen på vårdcentralen sa likadant, värme, värme, värme samt ibumetin gel. Stina fick köra till Köpstaden och där köpte jag vetekudde och aloe vera värmegel. Tack snälla, utan er hade jag varit inspärrad i mitt eget hus!

Imorse när jag vaknade kändes det bättre, men jag kan fortfarande inte ta ner nacken till bröstet. Kolla åt höger går bra men vänster funkar inte alls. Hur kan man köra bil med nackspärr? Får vara hemma idag också och gno in gel och värma med vetekudden. Roligare saker har jag varit med om!

Igår morse när jag tog mitt morgonkaffe och cigg på altan såg jag att någon av katterna kommit hem med en fågel. Blä! Det gör den gula för ofta nu för tiden. Jonte tog på sig handsken och slängde iväg den lilla pippin, såg ut att vara en unge. Mot kvällen skulle jag vattna trädgårdslandet och hör pip från grannens tomt. Båda katterna befinner sig på tomten och kastar runt en liten näbbmus. NEEEJ! Gårdagens goda gärning, räddade en näbbmus från katternas klor. 

Jag vaknade för en halv timme sen och går ut med mitt kaffe och blöt kattmat. Visslar en stund efter kissarna, så kommer Ozzy, som också är världens mysigaste med en fågel i mun. Hur lyckas dom jama när dom har något i mun! Han ville visa vad han hade lyckats med, och beröm fick han. Fotobevis. 


"Dio" & "Ozzy"


"Life by nature"


Ha en underbar dag!

/Ivanna

Norra Öland...

Imorse vaknade alla skapligt i tid. Efter tre koppar kaffe piggnade till och med jag. Eftersom jag var ledig idag så tänkte jag att vi kunde passa på och utforska ön ytterligare. Jonte föreslog norr om Borgholm, så det blev det! Vi körde östra sidan upp så länge det fanns parallelväg med 136:an, när man kommer så norr att det bara finns en väg till alla orter, då är man på landet! Första stoppet blev Sandby, där fick Ollie bada och fiska efter vackra stenar. Vi såg Blå Jungfrun och Sandbykvarn! Resan fortsätter norrut mot olika loppisar, fikställen och konst. Dagens bästa stopp var i alla fall Källas GlassGård! :D Rekommenderas varmt. Glass i stora lass, serverades med olika tillbehör, alla inspirerade av Öland! Jag börjar låta som en besatt ölänning! =)

Dessvärre fick vi inga foton med oss, Stina glömde kameran och jag glömde att fota med iPhone! Så det kan bli! Morgondagen består av tidigt jobb, 5:20 rättare sagt, men jag slutar lika tidigt inför en ledig helg! Nämligen 11!! :D Woohoo!


Nu blir det lite tv-tittande med gänget!



/PRM

Karlskrona...

Gud vad uttråkad jag är, men nu har jag i alla fall fått i mig mat. När vi precis rullade in till Karlskrona så ringde jag Ante, han hade inte direkt glada nyheter. Det verkar som att frysen har gjort sitt. Tur är att vi har både dubbelfrys och en frysbox i förrådet. Men vad kostar inte en ny kyl/frys!??! Det är väl sånt man får räkna med när man är husägare.


Snart dags för avgång, tänkte ladda upp lite foton, men blogg.se vill inte!!!!


Lägger in lite bilder nu, 24h senare!


Lustigt väder...



Jag känner mig som Beatles varje gång jag jobbar! =)



Min arbetsplats...vissa har det gutt!

Jobba jobba jobba

Tycker att det är en jäkla tur att jag tog med mig lilla laptopen och dongeln. Ska pendla på Karlskronabanan, inte frukten!!! ;) Såg att jag börjar jättetidigt på fredag, och det blir första gången sen vi flyttade ut på landet. Slutar ännu tidigare än vad jag förväntat mig! Det ska bli skönt med en familjhelg!! Heela helgen!!

Det börjar kurra i magen, tur att jag har två timmars rast i Karlskrona. Då får det bli en något sen middag! Tänkte på henne idag, hur mycket vi har ställt upp för henne. Blir mest trött på mig själv. No more favours from my side! No more nothing from my side, no more of my precious time! You have to give to recieve you selfish bastard!

Holmsjö nästa!!

Hösten är här...

Inatt var första natten då jag frös ordentligt. Då vet man att hösten är på väg!!! Vi har sovit hela sommaren med öppet fönster, men någon gång inatt vaknade jag av att mina fötter var iskalla och min rygg bar. Klev upp och klädde på mig! Igår åkte jag, Jonte och Stina in till Färjestaden. Jonte ville svänga förbi Coola Loppan och Kupan, Jonte och Stina är helt besatta av gammalt porslin, eller nej dom är besatta av ordet Loppis! ;) Man kanske skulle testa dom, sälja nya saker med loppisetiketter. 

Eftersom jag var ledig igår så bestämde vi att vi skulle ha en lill-fredag hemma, med grill och vin. Det serverades öländsk klyftpotatis med fläskytterfilé, till det hade vi grillade majskolvar, sallad, tre olika såser och gott vin. Det var smaskens! Som dessert fixade jag After Eight drinkar, gjorda på Minttu, Eco Oboy, chokladdrippel och mjölk! Det satt fint ska jag säga! 

Igår kom mitt paket med höstgardinerna som jag har beställt från Halens. Dom kostade inte många kronor, men söta som bara den! Älskar färgkombinationen!!!



Till dom har jag köpt fransgardiner, dels för jag tycker dom är snygga sen för att hålla undan nyfikna grannar. Vi har en sådan, som kan sitta i fönstret  i timmar och glo. Heheh


Jonte och Stina sover fortfarande, Stina blev rätt fuller igår...så ska det vara! Jag börjar jobba runt 15oo, jag klagar inte, bara påpekar! 

Ha det fint


Hälsningar från Ön

Sleepless

Sitter redan vid datorn, har redan hunnit med en kopp kaffe och ett par cigg! I söndags fick vi besök av Jonte och Stina så himla skoj! Dom anlände med vad skulle ha varit kustpilen, men Veolia gör väl så! Dom kom fram i alla fall...I EN PLÅTBURK!!! Hur eller hur... Det som är synd är att både jag och Ante jobbar, men stora barnen klarar sig nog! När vi inte jobbar får vi ta igen med vinkväll och grill! Det är sååå Skönt att veta att någon är hemma i alla fall. Vill ni så får ni flytta in för alltid :P

Här hemma har det hänt en hel del, gamla diskmaskinen som vi fick med huset gick sönder. Men jag anser att det var lika bra, då den gamla var C-klassad. Så en ny sådan fick det bli! Siba hade kanon priser måste jag säga! För övrigt har vi fått det riktigt fint i alla rummen! Mitt syrum är färdigt med fina hissgardiner som jag har hittat på ellos.se. Av det andra rummet på övervåningen gjorde vi bibliotek, som kanske inte uppskattas just nu men kommer att göra framåt hösten. 

Förra veckan var vi på auktion här i vår by, och vi kom hem med en jättefin äkta iransk matta till biblioteket och sen min absoluta favorit, Ulrica Hydman Wallien tavla. Den tavlan var helt underbar så jag var bara tvungen att ha den.

Ante har roat sig med att sätta upp balkar i taket, vilket gjorde att det blev så himla mycket mysigare på övervåningen. 

Förrförra veckan var också flickorna Stella och Johanna på besök! Det var riktigt skoj att träffa dom! Ibland känns det som evigheter sen sist och ibland som om det var igår. Vi gjorde staden på riktigt, vi hann åka ut till Ön och brudarna fick inspektera huset! Fina omdömen fick man!

Nu har jag gått en snabbrunda runt huset och fotat lite! Njut!! För det gör jag! Att jag bott alla dessa år i lägenhet kan jag inte förstå! Då bodde vi i lägenhet, men nu lever vi i huset! 

Om ett par veckor kommer Antes far och hjälper oss med staketet. Vissa plankor är gamla och behöver bytas ut och sen ska dom gamla slipas och oljas in! Vi har lite jobb utomhus! Det var inga trädgårdsmänniskor som bodde här innan! 

Köket, något rörigt som det ska vara...



Matsalsdelen, med vår nya skänk som vi fick av Antes päron, "Äpplet"...


"Lounge"...


"Biblioteket"...

"Iranska mattan i bibblan"


"Övervåningen/Tv-rum"...


"Balkarna i taket"...








"Tavlan"...


"Tvättstugan/Knäppt sovande hund"...


"Kontor"...


Sovrummet och syhörnan är dessvärr ockuperade! Återkommer med dom!

Tips: För er som har problem med uppladdning av foton på blogg.se, använd er av firefox. Mycket, Mycket smidigare!


Kärlek från Öland

RSS 2.0